15 jaar Divertimento

Club is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
Normal 7a58d5b8a164a16ba3e7967bd07bcc44523af210
van totaal € 2.000 (62%)

In het voorjaar van 2019 bestaat Divertimento jeugdstrijkorkest 15 jaar! Al 15 jaar een begrip op het gebied van kamermuziek voor een hele grote groep strijkers in Haarlem en omstreken. Dit gaan wij vieren met een speciaal  concert in de Philharmonie in Haarlem op 23 juni 2019. We zamelen geld in om in deze mooie zaal te spelen, en ook voor het voorbereidende repetitieweekend op Terschelling. 

Inmiddels bestaan er drie Divertimento orkesten: Jong Divertimento voor kinderen van de basisschoolleeftijd, Divertimento Jeugdstrijkorkest met getalenteerde middelbare scholieren, en het Strijkorkest Divertimento voor volwassenen. De concerten zijn zonder dirigent en de solisten zijn de orkestleden zelf. Al jaren worden zij hierin opgeleid door Helena van Tongeren en Christiane Belt. Alle projecten van Divertimento zijn gericht op samenspel zonder dirigent in volledige gelijkwaardigheid. Naar elkaar luisteren en op elkaar reageren, elkaar aansturen zonder woorden zijn daarin de belangrijkste aandachtspunten. Daarin wordt toegewerkt naar een groter begrip van de muziek en de vaardigheid om gezamenlijk expressief mooie kamermuziek ten gehore te brengen.

Christiane Belt

divertimentosponsor@gmail.com

0616210050

Bekijk alle

We zijn Op de helft!

28-04-2018 | 13:49 Beste donateurs Heel erg bedankt voor uw bijdrage! We zijn nu op de helft van ons streefbedrag. Wij zijn heel erg blij met de steun die Divertimento krijgt voor het realiseren van een prachtig Jubileumconcert. Dat geeft ons nieuwe  energie om de tweede helft bij elkaar te brengen, en zo mooi mogelijke muziek te blijven maken, met alle leden van Divertimento. Hartelijke groet namens Stichting Divertimento Christiane Belt en Helena van Tongeren
Lees meer