Een positief geluid uit Syrië

Club is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 600 (92%)

Uw steun voor de aanschaf van een goede zangmikrofoon en installatie voor de productie Arabic Delight van het Mozaiek Ensemble komend najaar in Nederland. Muziek uit het hart; Arabische liederen opnieuw getoonzet in een mix van oosterse met westerse klassieke muziek. Het doel is deze twee werelden tezamen te brengen en bruggen te slaan tussen westerse en niet westerse culturen.

Met deze productie gaan wij op ontdekking naar veel moois uit het Midden-Oosten, uitgevoerd door acht professionele musici uit  Syrië en Europa.  De artistieke leding is in handen van de jonge sopraan Mireille Bittar en pianist/componist Feras Khouri.
Zelfs in deze zware tijden in de Arabische wereld leven daar nog steeds mooie mensen, is er een rijke cultuur en komt er prachtige muziek vandaan. Dit verdient de aandacht in Nederland. De oorlog teistert maar de muziek leeft voort en musici stoppen niet, een aantal is het gelukt om hun land te verlaten. Zij hebben zich gevestigd in alle delen van de wereld en proberen nu om hun muzikale droom opnieuw op te bouwen. 
Als tegenhanger voor alle negativiteit in Europa over het Midden-Oosten brengt Mozaiek Ensemble aan Nederland een positief geluid uit Syrië. Daarmee spelen wij in op de actualiteit, de wens dat er wereldvrede komt is een utopie. Dit soort producties zorgen voor bewustwording en betrokkenheid van de Nederlandse bevolking  met andere culturen.
 
Stichting VoorUit bestaat dit jaar 10 jaar en heeft als doel het ondersteunen en promoten van professionele zangers en musici, met in het bijzonder jong aanstormend talent.

Hedwig Paesbrugge

mozaiek@paesbrugge.nl

0628332822

Bekijk alle

90% van het streefbedrag behaald

30-05-2017 | 14:57 Dankjewel aan de 20 donateurs voor de steun aan Arabic Delight. Nog maar 57,- euro te gaan en dan is het volle streefbedrag gehaald, wilt u nog bijdragen dan kan dat vanaf 5,- tot uiterlijk morgenavond 31 mei. U helpt ons daarmee maar ook de @anjeractie die andere cultuur in de buurt ondersteunt want de deal is 50/50
Lees meer