Pauluskoor

Nog te gaan

Normal 56b5a833c9fb01d4eeb7472b1f361ded2efe7641
van totaal € 1.000 (0%)

Het Pauluskoor is een oratoriumvereniging die al 80 jaar bestaat. Wij kiezen er sinds 1995 bewust voor om bijzondere koorwerken uit te voeren die niet vaak te horen zijn. Ook kiezen we ervoor om "twintigste-eeuwse" muziek in één programma te combineren met klassieke meesterwerken. Daarnaast is ons streven om eens in de 2 à 3 jaar de Matthäus Passion uit te voeren.

Op 27 maart 2020 voeren we de Matthäus Passion weer uit. Ook in dit jaar 2019 geven we nog twee concerten. Op 1 november voeren we The Armed Man van Karl Jenkins en het Gloria van Francis Poulenc uit. En op 14 december doen we nog een Kerstconcert in samenwerking met het Amstelveens Symfonieorkest. Voor deze concerten is veel geld nodig.

We krijgen daartoe subsidie van de gemeente en incidentele financiële steun van sponsoren. Maar daarmee redden we het niet. Daarom doen we ook dit jaar weer aan de jaarlijkse collecte van het Prins Bernhard Cultuurfonds mee.

De Anjeractie is een collecte voor cultuur in de brede zin. Daarbij gaat de helft van de opbrengst rechtstreeks naar ons Pauluskoor.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds helpt ons dus, maar doet veel meer. Zij steunen talloze culturele evenementen in het hele land. Van fanfare tot opera, van cabaret tot poppen­spel, van cultureel erfgoed tot weidevogel, en filosofie tot wiskunde. Het Cultuurfonds is op vele terreinen actief. Een greep uit de actuele evenementen van dit jaar in onze regio:

  • Het Mooie Kinderboeken Festival
  • Art=Artis
  • Festijn van Tachtig - Ontdek het rebelse literaire Amsterdam van 1880 tijdens het Festijn van Tachtig.
  • Jong Beginnen - Stichting 2+ wil jonge kinderen van 2 tot 4 jaar in aanraking brengen met kunstzinnige ervaringen van hoge kwaliteit in hun eigen omgeving.
  • WAAG - 20 jongeren maken samen met het artistieke team van Moving Arts Project een theatervoorstelling over wat jong zijn voor hen betekent.
  • Groen in Gooi & Vecht - Een zomer lang aandacht voor het groen van de Gooi en Vechtstreek.
  • De Mooiste Stad - Het Amsterdam Museum presenteert: de stad door de ogen van Eberhard van der Laan.
  • De uitvinders van - Het educatieve programma van Paradiso gaat terug naar de oorsprong van verschillende muziekgenres.
  • Festival voor het Afrikaans - Op zaterdag 22 en zondag 23 september wordt in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam de vierde editie gehouden van het Festival voor het Afrikaans
  • Het PBC heeft een subsidie verstrekt voor de recente restauratie van de Urbanuskerk in Bovenkerk.

Geef dus aan de Anjeractie en steun daarmee het Pauluskoor Amstelveen.

Dat kan digitaal: Druk hieronder op de knop "Doneer nu". De rest wijst vanzelf. U kunt onder meer betalen met iDeal of credit card.

Mogen we (weer) op u rekenen dit jaar?