VU-Orkest speelt voor vluchtelingenkinderen

Normal 94317d05e2bd4552fddeeeccc76c3a31d2396214
van totaal € 2.000 (66%)
Club is afgesloten

In samenwerking met VluchtelingenWerk Nederland organiseert het VU-Orkest op maandag 15 en dinsdag 16 mei twee bijzondere concerten in Den Helder en Dronten. In het kader van het project Eigen-Wijs wordt een interactieve muziekvoorstelling samengesteld voor vluchtelingenkinderen.

In Nederland groeien duizenden kinderen van asielzoekers en vluchtelingen op in centrale opvanglocaties. Vaak komen zij uit een heftige situatie in eigen land en komen zij op hun reis veel moeilijkheden tegen. Het is daarom erg belangrijk dat deze kinderen handvatten krijgen om sterk in hun schoenen te staan zodat ze hun leven in Nederland aankunnen. Het project Eigen-Wijs helpt kinderen in Nederlandse centrale opvanglocaties om hun zelfvertrouwen te vergroten en grip te krijgen op hun onzekere leven. Dat gebeurt onder andere via muziekactiviteiten, voorlichting, een website en speciale spreekuren. Het is voor deze kinderen noodzakelijk om tot rust en op adem te komen en te 'landen' in hun nieuwe omgeving zodat zij zich ontspannen en zich kunnen voorbereiden op hun verblijf in Nederland.

De concerten van het VU-Orkest zijn een hoogtepunt in het traject dat de kinderen van de AZC-scholen in Den Helder en Dronten met Eigen-Wijs doorlopen. Ook zijn de concerten een zeer bijzondere ervaring voor onze orkestleden.

Omdat wij dit project als amateurorkest willen organiseren, proberen wij dit door middel van de Anjeractie mede te realiseren. Een bijdrage stelt het VU-Orkest in staat een mooie maatschappelijk bijdrage te leveren in de vorm van muziek.

Soliste: Anastasia Feruleva (cello)

Verteller: Vincent Bijlo

Illustrator: Juliette de Wit

Bram Boesschen Hospers

acquisiteur@vu-orkest.nl

0640961898